Proč je důležité chodit ven i v zimě?

I když mrzne, můžeme venku strávit skvělý čas! Bez zimy bychom nemohli bruslit, sáňkovat ani lyžovat. Proč nám tolik prospívá pobyt venku?

Proč je důležité chodit ven i v zimě?

Vzácný vitamín D

Vitamín D se tvoří v naší pokožce, když na ni dopadá slunce. Je jasné, že od října do dubna je to problém. Sluníčko je velmi slabé, a dnů, kdy svítí, je oproti létu hodně málo. Svůj vliv má také oblečení. Čím více jsme oblečeni, tím méně kůže je odhaleno slunečním paprskům. Vitamín D má zásadní vliv na imunitu, kosti, zuby a svaly. Ale samotné sluníčko je nezbytné i pro dobrou náladu. Jistě znáte pocit, když se uprostřed zimy objeví slunečný den - hned se cítíte mnohem lépe.

Čerstvý vzduch

Dostatek kyslíku pomůže lépe probudit krevní oběh. Tím, že krev lépe proudí po celém těle, se zahřejeme, okysličíme mozek, a samozřejmě s krví do všech orgánů pošleme i živiny, které v ní kolují. Zejména v zimě je čerstvý vzduch důležitý kvůli tomu, že trávíme většinu dne ve vytopených prostorách. Když se topí a málo větrá, je vzduch v domácnosti i ve škole nebo v práci suchý. A to způsobuje i vysušení sliznic, které jsou náchylné k propuknutí infekce. 


Změna prostředí

Je důležitá hlavně pro dobrou psychickou pohodu. Být zavření stále doma nás po pár dnech trochu otupí. Ale taková návštěva lesa je potom do slova balzám na duši. O tuhle změnu se snažte každý den. Díky procházkám poznáte místa, která máte za domem, ale nejspíš jste o nich ani netušili. A přizvěte si společnost – kontakt a rozhovor s blízkými osobami nám dává nový pohled na věc, a zlepší náladu.

Posílení imunity

Imunita v zimě čelí zvýšeným nárokům. Je to období častějších nachlazení, a zároveň není posilování imunity tak lehké, jako v létě. To máme obrovský přísun čerstvého ovoce a zeleniny, spoustu sluníčka, dostatek pohybu venku i dobrou náladu. To všech se na imunitě hodně podepisuje. Abychom měli silnou imunitu i během zimních měsíců, je důležité zdravě jíst a dostatečně se hýbat venku a posilovat tak fyzickou kondici.

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se