Rybí tuk pro děti s příchutí – jednoduché užívání a spolehlivé účinky

Konzumuje Vaše rodina dostatek ryb? Ideálně by to mělo být třikrát týdně. Také se vyplatí vyzkoušet rybí tuk pro děti. Jak ho správně vybrat?

Rybí tuk pro děti s příchutí – jednoduché užívání a spolehlivé účinky

Vytvořte si rituál

Spousta maminek bojuje s tím, že když je potřeba, děti vitamíny odmítají jíst. Obvykle nemívá úspěch rozumná diskuze, proč jsou důležité, děti se totiž nerozhodují na základě věcných informací. Pomůže jim ale zavedení určitých zvyklostí a pravidelnost. Rybí tuk užívejte každý den stejným způsobem – třeba v rámci snídaně, kdy ho podáte bez dalšího vysvětlování. Pokud má rybí tuk příjemnou příchuť, nebo děti zaujme jeho balení, máte vyhráno!


Děti by měly jíst hodně ryb

Ostatně to i dospělí. Za dostatečné množství ryb se považují 3 porce týdně. Skvělé je kombinovat nejrůznější druhy, a co se obsahu omega-3 týče, určitě je dobré jíst více mořských ryb. Zejména ty tučné jsou naprostou jedničkou. Právě kvůli rybímu tuku jsou ryby důležité pro děti, a pokud k nim mají odpor, je na místě užívat rybí tuk jako takový. Starší děti nemají problém spolknout želatinové tobolky, pro ty nejmenší je ideální rybí tuk pro děti s příchutí. 


Zaměřte se na správnou kombinaci omega-3

Omega-3 můžeme rozdělit na kyseliny EPA a DHA. U výrobků pro děti bychom měli číst složení, a zaměřit se na ty, které obsahují více DHA. Tato mastná kyselina se totiž podílí na vývoji mozku a nervové soustavy, a rozvoji kognitivních funkcí. Samozřejmě nám prospívají obě dvě, ale kyselina EPA je pro nás podstatnější v dospělosti a ve stáří – stará se totiž o naše srdíčko. Není nutné užívat je odděleně, pouze  je dobré ve složení zjistit, jaká kyselina převažuje. 


Vitamín D pro správný růst kostí a zubů

Rybí tuk je hodnotným zdrojem omega-3 a vitamínu D. Vitamín D děti potřebují proto, aby se dobře využil vápník z potravy. Ten je stavební hmotou kostí a zubů, které se v dětství vyvíjejí. To je pro nás samozřejmě důležité po celý život, ale v období růstu, a později v seniorském věku je spolupráce vitamínu D a vápníku ještě o něco zásadnější. Kromě toho přispívá Déčko k podpoře imunity.


Rybí tuk pro děti ve formě ovocných rybiček

Přimět děti užívat rybí tuk může být oříšek. Proto jsme mu dali příchuť letního ovoce, a zabalili ho do kapsle ve tvaru rybičky. A navíc jsme cukr nahradili přírodní stévií! OmegaMarine Rybičky je produkt šitý dětem na míru. Kromě omega-3 obsahuje vitamíny, které jsou prospěšné dětskému zdraví. Protože naše Rybičky chutnají i vypadají jako bonbon, děti si je rychle zamilují, a můžou být chytrou odměnou. 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se