Omega-3 ovlivňují vývoj miminka v bříšku

I když se na to již roky upozorňuje, ne každá maminka o tom ví. Omega-3 jsou živiny, které si naše tělo nevytváří a přesto se bez nich neobejde. Podívejme se na tom, jak ovlivňují vývoj miminka v bříšku.

Omega-3 ovlivňují vývoj miminka v bříšku

Co jsou to omega-3 mastné kyseliny?

Jde o součást tuků a laicky řečeno jde o tzv. zdravé tuky. Jistě víte, že existují tuky, které jsou zdraví škodlivé. Tím se rozumí vysoká kombinace tučného masa nebo smažených jídel. Jenže máme i tuky prospěšné  - třeba právě omega-3 mastné kyseliny, které najdeme hlavně v rybím tuku. 

Prospívají srdci, podílejí se na vývoji mozku a nervové soustavy a jsou vynikající pro naše oči. A co se rybího tuku týče, jen navíc obsahuje ještě vitamín D pro podporu imunity.

Jak omega-3 ovlivňují vývoj miminka v bříšku?

Mastné kyseliny se koncentrují v určitých částech těla – v obalech nervových buněk nebo třeba na sítnici oka. Podílejí se na regeneraci těchto tkání, ale hlavně už na jejich samotném vývoji. Nejdůležitější lidské orgány vznikají již během prvních týdnů těhotenství. V té době je plod čerpá z těla matky. Předpokladem je, že ona sama má dostatek omega-3.

Maminky, myslete na to, že omega-3 potřebuje nejen miminko, ale i vaše tělo!

Až polovina žen má nedostatek mastných kyselin

Tak mluví statistiky z porodnic. Je známo, že omega-3 prostupují mateřským mlékem a svou roli hrají i po porodu. A tak je tomu po celý život. Neexistuje totiž období, kdy bychom je nepotřebovali. Během těhotenství a dětství jsou tu pro vývoj mozku, v dospělosti a ve stáří oceníme spíš vliv na srdce a cévy. A opět je třeba zopakovat, že při těhotenství a kojení je důležité dbát na zvýšený příjem omega-3!

OmegaMarine RYBIČKY na lžíci

Jak doplnit omega-3 u starších dětí? 

Pro školkové děti je ideální rybí tuk s ovocnou příchutí, který vyvolává dojem, že jde spíš o sladkou odměnu než o doplněk stravy. Starší děti už obvykle nemají potíže spolknout kapsli s omega-3. V žádném případě nemusíte mít obavy – rybí tuk na lžičku je minulostí, páchnoucí zážitek už vás skutečně nečeká. Účinky a benefity pro zdraví však zůstávají! 
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se