Rybí olej pro děti: důležitý je poměr kyselin EPA a DHA

Jak si vybrat ideální rybí olej pro děti? Klíčovou roli hraje to, kolik obsahuje jednotlivých mastných kyselin. Společně se podíváme na to, jak se snadno zorientovat:

Rybí olej pro děti: důležitý je poměr kyselin EPA a DHA

Rybí olej pro děti obvykle kupujeme kvůli vitamínu D a omega-3

Je to jejich nejlepší, a navíc přírodní zdroj. Vitamínu D mají děti kromě léta obecně málo, a je důležitý pro vývoj kostí a podporu imunity. Omega-3 mastné kyseliny zase podporují vývoj mozku, srdce, zraku, a jsou výborné pro rozvoj kognitivních funkcí.

Ani omega-3 nemáme dostatek – Češi jedí málo ryb, a z jiných potravinových zdrojů je nejde získat v potřebném množství. Pokud jste se rozhodli pořídit rybí olej pro děti, máte velkou pochvalu! Už za starých časů totiž platilo, že pro zdraví je hodně cenný! 

Proč hraje roli poměr mastných kyselin?

Omega-3 mastné kyseliny jsou zdravé tuky, které můžeme dále rozdělit na kyseliny EPA a DHA. Každá z těchto kyselin je prospěšná jinak. Kyselina EPA je výborná hlavně pro dospělé – podporuje srdce. Děti ji samozřejmě potřebují také, nicméně mnohem užitečnější je pro ně kyselina DHA, která se podílí na vývoji mozku a nervové soustavy. Hledejte takový rybí olej pro děti, kde ve složení převažuje kyselina DHA. 

Kyselina DHA prospívá už v prenatálním období, kdy se mozek teprve vytváří. Omega-3 by proto měly užívat i nastávající a kojící maminky! 

Co by měl rybí olej pro děti obsahovat navíc?

Určitě je to pestrá škála vitamínů. Jako první zmiňme vitamín D – ten získáváme se slunce, ale jen tehdy, když je mu vystavena naše pokožka. Když jsme oblečeni, je to pro tvorbu vitamínu D překážka. A jelikož potravinových zdrojů Déčka není moc (tím hlavním je rybí tuk), je vhodné ho doplňovat navíc. Kromě něj je dětem prospěšný vitamín C, A i E. 

Mnoho rodičů řeší, zda budou chtít děti rybí tuk užívat. To lze jednoduše vyřešit třeba rybím tukem v kapslích s ovocnou příchutí. Děti zkrátka nemají důvod jej odmítat – pěkně voní a dobře chutná, ale především je plný zdraví!

Rybí olej pro děti - ilustrační obrázek

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se