V čem je vitamín D? Nejbohatší zdroj je rybí tuk! Zkusíte ho?

Zdravotním benefitům rybího tuku se jiná potravina nevyrovná. Jde doslova o superpotravinu plnou omega-3 a Déčka. V čem je vitamín D kromě tohohle pokladu z moře?

V čem je vitamín D? Nejbohatší zdroj je rybí tuk! Zkusíte ho?

Na rybí tuk jsme na čas zapomněli

Možná kvůli tomu, že užívat páchnoucí tekutinu na lžíci opravdu nebylo příjemné. Lidé se snažili najít něco, co by mělo podobné účinky, ale dalo by se to konzumovat s menším odporem. To se příliš nepovedlo a tak je rybí olej zpět. Nebojte se, dnes už bez rybí pachuti!

Ideální je konzumovat mořské ryby 2-3x týdně, nebo celé rodině dopřát rybí tuk.

Plnohodnotný zdroj vitamínu D i omega-3

Rybí tuk se vždy užíval kvůli vysokému obsahu vitamínu D pro podporu imunity. V dobách nouze nebyla jiná možnost. Ani dnes však nenajdeme tak dobrý zdroj Déčka. A v čem nám vlastně prospívá? Je vynikající pro kvalitu kostí a zubů, jelikož pomáhá tělu hospodařit s vápníkem. To je důležité u dětí ve vývinu, ale i u dospělých a seniorů kterým jde o to, aby si udrželi pevné kosti co nejdéle. 

Ještě více si rybího oleje ceníme kvůli omega-3 nenasyceným mastným kyselinám. Ty podporují vývoj mozku u dětí a udržení jeho kondice v dospělosti, dále jsou důležité pro srdce a dobrý zrak. 

Potraviny bohaté na omega-3 kyseliny

V čem je vitamín D?

Kromě rybího tuku se můžeme blíže podívat na další živočišné zdroje: mléčné produkty a vajíčka. Čím jsou kvalitnější (z bio produkce), tím víc vitamínu D obsahují. Ovšem pozor – denně bychom museli sníst několik vajec, abychom se dostali na potřebnou denní dávku vitamínu D. 

V rostlinné říši nenajdeme moc toho, v čem je vitamín D. Jsou to třeba houby. Ani ty bohužel nejíme často a ve větší míře. Momentálně se pozornost zaměřuje také na lišejník, ze kterého se vitamín D extrahuje. Zatím o této metodě známe jen málo informací. 

Dětem doplňujte vitamín D v rybím tuku

Jak jsme zmínili, rybí tuk kromě Déčka obsahuje také omega-3. U dětí se vždy vyplatí najít produkt, který bude mít více účinných látek. S jednou kapslí tak podpoříte imunitu, růst kostí a zubů, vývoj mozku a ještě dětem dodáte základní vitamíny. 

Takové jsou i OmegaMarine Rybičky. Mají tvar rybky a v želatinovém obalu najdete koncentrované omega-3 s ovocnou příchutí. Pro děti je to velmi zábavné a chutné, a tak se nestává, že by tento doplněk stravy odmítaly. 
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se