Vitamín D pro děti: kapky, tablety, nebo rybí tuk? Známe výhody i nevýhody!

Jak se vyznat v doplňcích stravy? Sepsali jsme pár rád, které vám pomohou vybrat ten nejlepší vitamín D pro děti:

Vitamín D pro děti: kapky, tablety, nebo rybí tuk? Známe výhody i nevýhody!

Forma užívání hraje roli hlavně v bezpečnosti

Čím nižší věk, tím více bychom se měli zamyslet nad tím, jaký vitamín D pro děti zvolíme. Ty nejmenší nedokážou polykat tablety, a neměli byste v tomto směru riskovat žádné pokusy. Ani varianta na cucání nemusí být zcela bezpečná, volte proto kapky nebo tobolky, ze kterých jde vymáčknout obsah do pusy.

Pokud máte u starších dětí jistotu, že jim pastilka nemůže zaskočit v krku, máte na výběr z více možností, jaký vitamín D pro děti si vyberete. 

V tabletách a pastilkách pozor na přidaný cukr

Často mají nějakou příchuť, aby se dětem více zalíbily. Vždy se však snažte najít produkt slazený stévií, která má větší sladivost než cukr, ale oproti němu nemá svoje negativa. Zbytečná jsou i barviva.

TIP: pokud najdete výrobek, který je obohacený také o další vitamíny, bude to trefa do černého!

Kapky skladujte v temnu a chladu

Tekuté doplňky stravy obecně jsou o trochu horší na skladování. Aby vydržely co nejdéle, měly by být uloženy v temnu (a rozhodně by měly mít tmavou lahvičku!) a v chladu. Světlo a teplota urychlují oxidaci. Výhodou je však pohodlné užívání pro každého, kdo nedokáže polykat tablety. 

Jaké jsou zdroje vitamínu D?

V tomto článku pomineme vitamín D v potravinách, protože není snadné ho touto cestou získat. Nelze spoléhat ani na sluníčko – tělo si tvoří spíše krátkodobou zásobu vitamínu D, protože se neustále spotřebovává. Tvorbě vitamínu D navíc brání oděv i opalovací krémy. 

V běžných tabletkách či kapkách nejčastěji najdeme vitamín D, který se syntetizuje z lanolinu – součásti ovčí vlny. 

Rybí tuk je zcela výjimečný zdroj. Přirozeně obsahuje vitamín D. 
Zásadní informace: vitamín D je rozpustný v tucích, proto je rybí tuk tak výhodný kvůli perfektnímu vstřebávání Déčka. Kromě toho obsahuje i omega-3 kyseliny, které se podílejí na vývoji mozku

Kapsle OmegaMarine RYBIČKY na lžíci

Čtěte složení

Možná se neobejdete bez kalkulačky. Měla by vás zajímat koncentrace účinné látky v denní dávce – tedy vitamínu D, případně omega-3 kyselin, pokud si zvolíte vitamín D pro děti ve formě rybího tuku. Často se stává, že produkt je tak slabý, že jedna pastilka/kapka nestačí. Musí se užívat větší množství, balení rychle spotřebujete, a zdánlivě nízká cena jedné krabičky se ve finále prodraží.

Rybí tuk pro děti by měl správně obsahovat vysokou koncentraci DHA kyseliny a menší obsah kyseliny EPA. To je důležité pro vývoj mozku a zraku. Omega-3 v rybím tuku jsou ohromným benefitem k vitamínu D!

Vitamín D pro děti - ilustrační obrázek

Proč byste vy i vaše děti měli doplňovat vitamín D?

Je to naprostý základ pro uchování zdraví! Vitamín D je největším pomocníkem pro podporu imunity. Vedle toho je nezbytný pro silné kosti a zuby. Právě v těchto oblastech se děti rychle vyvíjejí, a potřebují náležitou zásobu vitamínu D!

S příchodem dospělosti však nic nekončí – stále potřebujeme dobrou obranyschopnost, a pořád bychom měli pečovat o své kosti, abychom si udrželi pohybový aparát v kondici co nejdéle. 
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se