Dětské vitamíny na imunitu. A něco navíc…

Všichni rodiče mají o své děti starost a chtějí pro ně to nejlepší. To platí i pro jejich zdraví a podporu imunity. V dnešní době, kdy jsou děti vystaveny mnoha výzvám, je důležité zajistit jim dostatek vitamínů a živin pro obranu organizmu. Ale nejen tu. V tomto článku se podíváme na klíčové složky, které by neměly v dětských vitamínech na imunitu chybět, i na to, co mohou nabídnout navíc.

Dětské vitamíny na imunitu. A něco navíc…

Potřebu podpořit obranyschopnost pomocí dětských vitamínů na imunitu si mnoho z nás spojuje s příchodem podzimních plískanic a tuhé zimy. Ale zatímco epidemie chřipky zpravidla skutečně probíhají v chladnějších měsících, v létě se zvyšuje riziko jiných nemocí. 

Vitamín D: důležitý pro imunitu i kosti 

Vitamín D je známý svou schopností podporovat imunitní systém. I když můžeme mít pocit, že v létě tento „sluneční“ vitamín nepotřebujeme, jeho nedostatek není žádnou výjimkou ani v teplejších měsících. Vitamín D nejen že hraje roli v rámci imunity, ale zároveň podporuje normální vstřebávání a využití vápníku a fosforu, a tím pomáhá udržovat zdraví kostí a zubů. Dále prospívá svalům a podílí se na procesu dělení buněk. 

Vitamín A: podpora imunity i zraku

Vitamín A je klíčovým hráčem, který by v dětských vitamínech na podporu imunity neměl chybět. Tento vitamín hraje důležitou roli v normální funkci imunitního systému a podílí se na procesu specializace buněk. 

Vitamín A navíc podporuje zrak i zdraví v dětském věku velmi namáhané pokožky.  

Protože pro děti je důležitý nejen příjem minerálních látek, ale také jejich dostatečné vstřebávání a využitelnost, nemůžeme opomenout ani další bonus vitamínu A. Tím je jeho souvislost s metabolismem železa, které mimo jiné hraje důležitou roli při tvorbě červených krvinek a samotné je podstatné pro podporu imunity. 

Dětské vitamíny na imunitu i s minerály

Zinek je vzácný stopový prvek, jehož příznivé účinky jsou známy již od starověku. Pokud nám množství zinku přijaté ze stravy nestačí, je vhodné ho doplnit nejen kvůli podpoře imunity, ale také pozitivnímu vlivu na rozpoznávací funkce a metabolismus mastných kyselin, bílkovin i již jmenovaného vitamínu A. 

Účinky na imunitu ale byly prokázány i u dalších minerálních látek, například mědi nebo selenu.  

Tipy, jak podpořit imunitu dětí

  1. Kam nechodí slunce, tam chodí lékař – buďte s dětmi co nejvíce na čerstvém vzduchu a v přírodě. Jak se říká, není špatné počasí, jen špatné oblečení. A podzimní nebo jarní střídání teplot pak imunitu vašeho dítěte nezaskočí.
  2. Jídelníček dětí by měl být pestrý, s dostatkem tuků s převahou omega 3 mastných kyselin, ale také bílkovin a komplexních sacharidů. 
  3. Dětské doplňky stravy na imunitu jsou skvělým způsobem, jak obohatit jídelníček o důležité látky. Jejich výhodou je mimo jiné to, že mohou obsahovat kombinace látek, které vzájemně podporují svou vstřebatelnost a snižují tak riziko, že tělo nebude umět látky využít.
  4. Po zábavě odpočinek – imunitu pozitivně ovlivňuje i dostatek kvalitního spánku. Dbejte na to, aby dítě chodilo spát ve stejný čas a v případě náročnějšího režimu počítejte i s kratším „poledním klidem“.
  5. Jednou a dost – pro dětskou imunitu je velmi náročné opakování infekcí během jedné sezóny. K tomu může dojít hlavně tehdy, pokud dítě nemoc nedoléčí a vrátí se do „promořeného“ školkového nebo školního kolektivu dříve, než je vhodné. I když to může být z organizačního hlediska složité, snažte se proto ponechat dítě v klidu tak dlouho, jak je třeba.


Zdroje:

https://esipa.cz/sbirka/sbsrv.dll/sb?DR=SB&CP=32012R0432

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se