Jak podpořit imunitu dětí před školním rokem? Doplňujte jim vitamín D!

I když většina z nás žije prázdninami a zdá se, že naše zdraví nemůže nic ohrozit, je dobré se připravit na podzim. Podpora imunity by měla být dlouhodobá – řešit potíže ve chvíli, kdy nastanou, je už totiž pozdě. Pojďme se podívat na to, jak podpořit imunitu dětí.

Jak podpořit imunitu dětí před školním rokem? Doplňujte jim vitamín D!

Kdy je správné začít?

Ideální je vlastně nikdy nepřestat. Většina rodičů s jarem a prvními slunečnými dny přestane dětem dávat doplňky stravy na imunitu, protože mají dojem, že už to není potřeba. 

Za prvé to tak úplně není pravda – i v létě dostává dětská imunita pěkně zabrat, jen se o ni nepokouší nachlazení, ale spíše hrozí střevní potíže či nejrůznější reakce na podráždění. Za druhé je potřeba si uvědomit, jak imunitní systém funguje. Nemá tlačítko vypnout a zapnout, tudíž neustále potřebuje přísun živin, které mu pomáhají správně fungovat. Pokud mu je na pár měsíců v roce sebereme, bude pak trvat poměrně dlouho, než se zase dostane do formy. 

Jak podpořit imunitu dětí před školním rokem - ilustrační obrázek

Myslete na vitamín D – rybí tuk je skvělá volba

Jak podpořit imunitu dětí přírodní cestou? Rozhodně pomůže vitamín D. Ten dokáže aktivovat buňky imunitního systému a udržovat je aktivní. Navíc ho máme kvůli naší zeměpisné poloze docela málo a o i v létě. 

Vynikající zdroj vitamínu D je rybí tuk. Zároveň jde o nejbohatší zdroj a proto je rodičům tolik kladeno na srdce, aby dětem často podávaly ryby.

Rybí tuk nenahradí pestrý jídelníček, je však spolehlivou alternativou, pokud děti ryby nejedí. Samozřejmě je nesmírně prospěšný i pro dospělé!

Pobyt venku, dobrá nálada a dostatek pohybu

Imunitní systém je vlastně odrazem toho, jak žijeme. Kromě vitamínu D ho podpoří i jiné věci. Velkou roli hraje duševní stav dětí. Už mnohokrát se prokázalo, že psychika je s naším tělem úzce propojena a problémy na duši se projeví i nemocí na těle. 

Dokud to počasí dovolí, dopřejte dětem co nejvíc pohybu na čerstvém vzduchu v přírodě. Kvalita ovzduší a zejména jeho vlhkost má velký vliv na dýchací cesty, které bývají při prvním podzimním nachlazení postiženy jako první. 
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se