Oslabená imunita u dětí - tři věci, které vám s tím pomůžou

Mnoho rodičů trápí oslabená imunita u dětí a neustálé střídání nemocní. Přečtěte si, co zabírá a kudy cesta nevede.

Oslabená imunita u dětí - tři věci, které vám s tím pomůžou

Je důležité pochopit, jak imunita funguje

Popravdě je to tak komplikované téma, že by na to člověk potřeboval kurz. Imunitní systém je soubor faktorů, které chrání tělo před vnějšími i vnitřními vlivy, zároveň ale neexistuje člověk, který by měl tak dokonalou imunitu, která by mu zajistila nulový počet onemocnění. 

Bohužel neexistuje látka, o které by se dalo říct, že 100% posílí imunitu. Jednak nic nemá takovou moc, především je to ale vždy otázka více faktorů a doplňky stravy jsou jen jedním z nich. Mohou se ale postarat o celkový zdravotní stav jedince a tím do sebe zapadnou všechny dílky skládačky.

1. S babskými radami buďte opatrní

Oslabená imunita u dětí trápí snad každého druhého rodiče. Ve snaze s tím bojovat jsme odhodláni zkusit cokoli. Bohužel jsou to často pouhé experimenty. Nejrůznější bylinkové čaje a tinktury, česnek naložený v medu nebo podomácku vyrobené sirupy za účinné považovat nelze - není v nich totiž nic, co by bylo vědecky doložené. 

Prokazatelný pozitivní vliv na imunitu dětí má třeba vitamín D nebo vitamín C. Jejich účinky jsou zkoumané dlouhá desetiletí. 

2. Vitamín D je velice potřebný, ale populace ho má málo

Déčko se doporučuje suplementovat již kojencům. Kromě toho, je že důležité pro imunitní systém, má další roli: podporuje ukládání vápníku do kostí a zubů a tím se zabezpečuje jejich odolnost. To je potřeba v počátku života o to víc, jelikož kosti rychle rostou a sílí.

Oslabená imunita u dětí - ilustrační obrázek

Vitamín D je pro děti i dospělé nedostatkové zboží. Uvádí se, že ho má málo až 9 z 10 našich občanů. Trávíme totiž málo času venku, ale především se naše země nachází v podnebném pásu, kde je během roku málo slunečných dnů. Mimo to je bezpečnější vitamín D suplementovat. Sluníčko je sice potřeba, zároveň je tu nemalé riziko vzniku závažných kožních onemocnění.

3. Nezapomínejte na ani na Céčko

Vitamín C podporuje funkci imunitního systému a také tvorbu kolagenu, jenž je potřebný pro stavbu kostí a chrupavek. Je to také účinný antioxidant a v neposlední řadě pomůže proti únavě. Vitamín C je na oslabenou imunitu jeden z nejlepších prostředků.

Céčko se dá doplnit díky ovoci a zelenině. Bohužel se částečně vytrácí tepelnou úpravou a jelikož jde o vitamín rozpustný ve vodě, neukládá se v těle do dlouhodobých zásob. Proto je důležité myslet na jeho pravidelný příjem a denně sníst několik porcí ovoce a zeleniny.


 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se