Dopřejte dětem potraviny s vitamínem D. Vévodí jim ryby!

Pořád někde slyšíme, jak moc je vitamín D důležitý na imunitu. Jak ho správně doplňovat? Jaké jsou potraviny s vitamínem D? Odpověď se brzdy dozvíte.

Dopřejte dětem potraviny s vitamínem D. Vévodí jim ryby!

Jezte s dětmi ryby. Mají samé výhody!

Rybí maso a přesněji řečeno rybí tuk jsou totiž nejlepší zdroj vitamínu D v přirozené formě. O něco lepší jsou v tomto ohledu tučné mořské ryby, ale v rámci pestrého jídelníčku doporučujeme jíst co nejvíc druhů ryb i mořských plodů.

Rybí tuk obsahuje kromě Déčka i další cenné látky: omega-3 mastné kyseliny pro podporu funkce mozku, zraku a srdce. Pro malé školáky jsou opravdu prospěšné a pomáhají jim v rozvoji. Tím to stále nekončí!

Ryby obsahují jód, vápník, zinek, hořčík a kromě vitamínu D také vitamín A a E. Znáte snad lepší superpotravinu pro zdraví?

A jaké jsou jiné zdroje vitamínu D?

Jde hlavně o živočišné potraviny – plnotučné mléčné produkty nebo žloutky. Zajímavé je, že určité množství vitamínu D obsahují také houby. Konzumace těchto potravin s vitamínem D je rozhodně velmi prospěšná. Pamatujte ale na to, že děti jen těžko snědí tolik žloutků, aby díky nim doplnily adekvátní množství Déčka.

Dopřejte dětem potraviny s vitamínem D - ilustrační obrázek

Jak je to s vitamínem D ze sluníčka?

Vitamín D je oproti svým kolegům specifický v tom, že jeho významným zdrojem je sluneční svit. Přesněji řečeno – vitamín D se tvoří v kůži, pokud na ni svítí slunce alespoň 20 minut každý den. Kůže by neměla být zakryta oblečením, ani namazaná opalovacím krémem. 

Z toho vyplývá, že po většinu roku se nám v těle vytváří díky slunci jen velmi málo vitamínu D – zjednodušeně řečeno bychom se museli pořád jen opalovat, a to nejde. Proto bychom sobě i dětem měli od podzimu do jara doplňovat vitamín D v kapslích či např. v rybím tuku. 
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se