Nejlepší vitamíny na imunitu? Hledejte v hlubinách moře

Cože? Hledat vitamíny v moři? To by udělal málokdo. Ale protože mezi nejlepší vitamíny na imunitu patří vitamín D, který obsahuje rybí tuk, je to vlastně velice chytrý nápad!

Nejlepší vitamíny na imunitu? Hledejte v hlubinách moře

Podpořte imunitu dětí především vitamínem D

Ze všech vitamínů je nejmocnější. Lidské tělo si ho vyrábí samo, pokud má dostatek slunce. V praxi to ale znamená, že by se děti musely denně opalovat, což je samozřejmě nemožné. 

Vitamín D podporuje funkci imunity a bohužel ho nemáme dlouhodobé zásoby. Myslete na to, aby ho měly vaše děti stále dostatek. Najdete ho v rybách – nejlépe tučných mořských rybách a nebo přímo v rybím tuku. 

9 z 10 osob má nedostatek vitamínu D. Snažte se, abyste mezi ně nepatřili také. 

K Déčku přidejte Céčko

Tito dva přátelé jsou nejlepší vitamíny na imunitu. Zatímco vitamín D je rozpustný v tucích, vitamín C je rozpustný ve vodě. Znamená to, že je pro organismus o něco snazší čerpat ho ze stravy, ale zároveň je nutné mít k němu přístup denně. Přebytek vitamínu C se totiž průběžně vylučuje močí a tělo si ho neukládá. 

Vitamín C hledejte v ovoci a zelenině. Věděli jste, že citrusy vůbec nepatří mezi jeho hlavní zdroje? Mnohem víc ho najdete třeba v šípkách, které jsou navíc zadarmo. 

Nejlepší vitamíny na imunitu? - ilustrační obrázek

Rybí tuk je tekuté zlato

Víte proč? Vedle vitamínu D v něm totiž najdete i velké množství omega-3 mastných kyselin. Nejenom dětem, ale i dospělým prospívají tak, že:

  • Se podílejí na vývoji mozku,
  • jsou důležité pro funkci nervového systému,
  • podporují funkci srdce,
  • jsou živinou pro oči.

Pro děti jsou omega-3 opravdu velmi prospěšné už od narození a potažmo již od prenatálního období. Smutné je, že mnoho dětí ale nejí ryby – buď jim nechutnají, nebo jim je rodiče nenabízejí. U nich je dobrým řešením alespoň užívání rybího tuku. Žádná jiná potravina totiž neobsahuje současně tolik vitamínu D a omega-3. 

O něco hodnotnější jsou v tomto ohledu tučné mořské ryby. Stále však platí pravidlo, že svou roli hraje pestrost. Nabízejte dětem všechny druhy ryb, které jsou k dostání a vyzkoušet můžete i mořské plody. Stejné živiny v nich najdete také.

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se