Omega-3 pro děti? Obliba rybího tuku se vrací!

Pokud bylo v minulosti něco opravdu dobré a užitečné, bylo to podávání rybího oleje dětem ve školách. Jeho účinky jsou prostě výtečné. Především proto, že rybí tuk obsahuje omega-3 pro děti v přirozené formě. Říkáte si, že vaše děti by ho určitě nejedly? Potom si přečtěte tenhle článek:

Omega-3 pro děti? Obliba rybího tuku se vrací!

Babičky a učitelky to věděly nejlépe

Na zážitek s rybím olejem na lžičku málokdo vzpomíná v dobrém. Jeho užívání bylo určitě utrpením i pro rodiče, kteří ho dětem museli dávat, ale zároveň dobře věděli, že dělají potřebnou věc. Rybí olej se pro své účinky konzumuje už zhruba 400 let. Přímořské národy, které měly přístup k většímu množství ryb, byly zdravější než lidé žijící v oblastech, kde se ryb jedlo méně. Postupem času se začal zpracovávat i samotný rybí olej. Používal se zevně na rány, a užíval se i vnitřně. V dnešní době je rybí tuk výborný prostředek na imunitu u dětí. Zajímavé je, že rybí tuk může prospívat úplně po celý život, a to díky omega-3 a vitamínu D. Tyto dvě živiny jsou klíčové již v těhotenství. Dokonce už v této době prospívají omega-3 děťátku i mamince, která potřebuje více síly pro toto náročné období.

Jaké má rybí tuk výhody? Díky obsahu omega-3 pro děti a vitamínu D:

Od rybího oleje ke kvalitním omega-3

Doba pokročila, a mezi tím věda přišla na to, že to, co je v rybím tuku tak účinné, jsou nenasycené mastné kyseliny omega-3 a vitamín D. Rybí olej platí za vůbec nejhodnotnější zdroje těchto zmíněných látek. Víte, v čem jsou tyto živiny dobré pro děti?

Za největší bonus můžeme považovat to, že už není potřeba užívat čistý rybí olej pro děti na lžičku. Vyrábí se v kapslích, které jsou buď zcela bez zápachu, nebo dokonce s ovocnou příchutí. Navíc můžou být omega-3 pro děti v kapslích obohaceny o vitamíny.

Často se doporučuje jíst ryby v těhotenství. Jsou prospěšné a lehce stravitelné. Víte, kterým rybám se v těhotenství vyhnout?

Protože malé děti mají někdy potíže užívat více tabletek, tato kombinace omega-3 s vitamíny se opravdu vyplatí. 

Proč je rybí olej pro děti stále oblíbenější? 

Právě kvůli omega-3 kyselinám. Čím dál víc se ukazuje, že jejich vliv na vývoj mozku, nervové soustavy, srdce a zraku je skutečně velký. Omega-3 a vitamín D jsou zkrátka dobrá věc pro každodenní podporu imunity dětí i dospělých. Přečtěte si také, jaké minerály a vitamíny dětem prospívají. Je dobře, že obliba rybího tuku se vrací. Spousta dětí bohužel nejí ryby, nebo je má na talíři sporadicky. Přitom jsou nesmírně výživné. Ideální je, když se v jídelníčku dětí vyskytují ryby 2-3x týdně. Konkrétně rybí tuk je velkou zásobárnou vitamínu D na podporu imunity. Měli byste vědět jednu věc:

Omega-3 se podílejí na vývoji již v období před narozením!

Je proto skutečně důležité, aby na jejich příjem myslely už nastávající maminky, a kojící ženy. Omega-3 prostupují mateřským mlékem. Vůbec největší vývoj mozku probíhá v raném dětství, a také se toho v této době naučíme nejvíc za celý život. 

Pokud byste se svými dětmi měli doplňovat jedinou věc, je to rybí olej pro děti s cennými omega-3 a vitamínem D! Pro děti dokonce existuje rybí tuk s příchutí. Kdy ho využít? Skvělý je třeba už před začátkem školního roku, kdy pomůže podpořit imunitu. Přečíst si můžete i naše další tipy, jak na dobrou obranyschopnost děti.

Omega-3 pro děti? Obliba rybího tuku se vrací! - ilustrační obrázek

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se