Tělo si je neumí vytvořit samo
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny jsou součástí zdravých tuků. Získáváme je výhradně ze stravy, v lidském těle se nevytváří. Jejich hlavním a především spolehlivým zdrojem jsou ryby (rybí tuk). Našli bychom je i v rostlinných tucích, tedy olejích, semínkách a oříšcích, jenže to má háček. Rostlinné omega-3 mají v organismu horší vstřebatelnost a jednoduše bychom museli konzumovat velké množství rostlinných tuků, abychom se dostali na doporučenou denní dávku omega-3.
Kdy začít užívat omega-3?
Jestli ještě omega-3 nedoplňujete, začněte co nejdřív! Potřebuje je totiž každý z nás po celý život. Omega-3 mastné kyseliny v těhotenství jsou o to důležitější, protože z nich má prospěch nejen maminka, ale i dítě. Podílejí se na vývoji mozku, zraku a nervové soustavy zhruba od 6. týdne těhotenství. Mají jednu velkou výhodu: prostupují mateřským mlékem, takže miminko získává živiny i během kojení.
V prvních letech života jsou omega-3 prospěšné hlavně pro mozek, v dospělosti oceníme i jejich pozitivní vliv na srdce a zrak. Mastné kyseliny proto potřebujeme úplně po celý život. Nastávající maminky by na ně měly pamatovat obzvlášť!
Rybí tuk se vyplatí
V prvé řadě je to přírodní a tělu naprosto přirozený produkt. Vůbec nejlepší je konzumovat často tučné mořské ryby, zhruba 2-3x týdně.
Pokud je to problém, vyzkoušejte přímo rybí tuk, protože má hned dvě výhody:
- Obsahuje omega-3, které jsou v organismu výborně vstřebatelné,
- kromě toho je bohatý na vitamín D pro podporu imunity.
S rybím tukem lidově řečeno plácnete dvě mouchy jednou ranou. Užívat ho mohou už děti od 3 let, a pokud vyberete rybí tuk ve žvýkacích kapslích, nemusíte se obávat problémů s polykáním. OmegaMarine Rybičky mají dokonce ovocnou příchuť a pro děti jsou zábavným zpestřením jídelníčku.
Vaše komentáře
Vložte svůj komentář:
{{ myComment.name }}:
{{ myComment.text }}
{{ comment.name }}:
{{comment.text}}
Zákaznická podpora:
{{ reaction.text }}
Vložte svůj komentář: