Omega-3 mastné kyseliny v těhotenství prospívají mamince i miminku

I přesto statistiky ukazují, že až polovina žen má v mateřském mléce nedostatek omega-3. Odkud je čerpat, kdy s nimi začít, a jaké mají omega-3 v těhotenství benefity?

Omega-3 mastné kyseliny v těhotenství prospívají mamince i miminku

Tělo si je neumí vytvořit samo

Omega-3 nenasycené mastné kyseliny jsou součástí zdravých tuků. Získáváme je výhradně ze stravy, v lidském těle se nevytváří. Jejich hlavním a především spolehlivým zdrojem jsou ryby (rybí tuk). Našli bychom je i v rostlinných tucích, tedy olejích, semínkách a oříšcích, jenže to má háček. Rostlinné omega-3 mají v organismu horší vstřebatelnost a jednoduše bychom museli konzumovat velké množství rostlinných tuků, abychom se dostali na doporučenou denní dávku omega-3.

Kdy začít užívat omega-3?

Jestli ještě omega-3 nedoplňujete, začněte co nejdřív! Potřebuje je totiž každý z nás po celý život. Omega-3 mastné kyseliny v těhotenství jsou o to důležitější, protože z nich má prospěch nejen maminka, ale i dítě. Podílejí se na vývoji mozku, zraku a nervové soustavy zhruba od 6. týdne těhotenství. Mají jednu velkou výhodu: prostupují mateřským mlékem, takže miminko získává živiny i během kojení.

V prvních letech života jsou omega-3 prospěšné hlavně pro mozek, v dospělosti oceníme i jejich pozitivní vliv na srdce a zrak. Mastné kyseliny proto potřebujeme úplně po celý život. Nastávající maminky by na ně měly pamatovat obzvlášť!

Rybí tuk se vyplatí

V prvé řadě je to přírodní a tělu naprosto přirozený produkt. Vůbec nejlepší je konzumovat často tučné mořské ryby, zhruba 2-3x týdně.

Jídlo bohaté na omega-3 mastné kyseliny

Pokud je to problém, vyzkoušejte přímo rybí tuk, protože má hned dvě výhody:

S rybím tukem lidově řečeno plácnete dvě mouchy jednou ranou. Užívat ho mohou už děti od 3 let, a pokud vyberete rybí tuk ve žvýkacích kapslích, nemusíte se obávat problémů s polykáním. OmegaMarine Rybičky mají dokonce ovocnou příchuť a pro děti jsou zábavným zpestřením jídelníčku. 


 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se